Vrije fitness

Wil je aan je conditie werken, je spieren versterken of je figuur verbeteren?
Bij vrije fitness heb je de ruimte om uw eigen schema of specifieke training te volgen. Hierbij kan je gebruik maken van een veelheid aan apparaten en hulpmiddelen op gebied van kracht en cardio.

Ben jij al langer sportief bezig en op zoek naar uitdaging. Heb je je bedacht dat je mee wilt doen aan de triatlon? Of toch een keer die marathon van 42 km lopen? Wij helpen je met een passend schema om te zorgen voor een goede voorbereiding en om vervolgens je doel te bereiken.

Kracht training

Krachttraining is een vorm van weerstandstraining. Het is een fitnesstechniek waarbij de spieren weerstand krijgen om de groei van spiervezels te stimuleren en de bloedtoevoer ernaar toe te verhogen. Krachttraining houdt je dus spiermassa op peil. In de free weight zone kan je onder andere gebruik maken van halters en losse dumbbells.

Cardio training

Met cardio training gaat je vetpercentage omlaag en verbeter je je conditie. Deze trainingsvorm is dus vooral gericht om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Belangrijk bij deze manier van fitness is het vermogen van je lichaam om gedurende langere tijd een bepaalde activiteit vol te houden. Afhankelijk van de trainingsmethode kun je zowel kracht als uithouding van de spieren ontwikkelen. Kracht wordt gemeten door de hoeveelheid kracht die je kunt produceren met een maximale herhaling. Uithoudingsvermogen is het aantal keren dat je een beweging kunt volhouden voordat je moe wordt.

Binnen F!TZONE maken wij gebruik van de meest moderne en uitgebreide kracht en cardio lijn. Hierdoor wordt trainen leuker, makkelijker en kan je variëren in je de trainingsschema’s

Begeleiding

Bij vrije fitness is altijd een trainer aanwezig om uw vragen te beantwoorden of ondersteuning te bieden. Wil je zelfstandig een doel bereiken, bijvoorbeeld een lager vetpercentage? Dan kun je regelmatig je gegevens laten registreren om concrete vorderingen bij te houden.

 

Meld je aan voor de gratis dagpas bij F!TZONE De Lutte!

Wil je gebruik maken van de gratis dagpas bij F!TZONE De Lutte, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!