In 5 zones naar een gezonde(re) leefstijl

Intake 

Onze reis begint bij het invullen en bespreken van een intakeformulier. Bij de intake bespreek je met onze ervaren instructeurs waar je doelen liggen en hoe we ze samen gaan bereiken. We willen graag samen uw doelen bereiken. Op deze manier kun je veilig en efficiënt in stappen beginnen te trainen. We maken samen een trainingsprogramma op maat en plannen evaluaties en voortgangsgesprekken in om de resultaten te blijven monitoren.

Zone 1:

We starten met een uitgebreide inbody analyse waarbij we kijken naar je fitheid. 

Nu we jouw fit- en gezondheid goed in kaart hebben gebracht, kunnen we starten met de training. Alle EGYM toestellen worden direct ingesteld via onze HUB, door lengte & gewicht te meten. Je werkt aan je kracht in de eerste 6 weken. Dit alles doe je in 2x 30 minuten per week onder begeleiding van een professionele coach. Wil je extra begeleiding of sneller resultaat? Dan kun je 1 of 2 keer per week aan de slag met een personal trainer. 

Naast het trainen is je voedingspatroon een essentieel onderdeel van een gezondere leefstijl.

Zone 2: 

De eerste 6 weken zitten erop, we gaan een inbody analyse uitvoeren om te kijken hoe je voortgang is. Vervolgens gaan wij een stukje mobiliteit toevoegen aan je training.

Zitten maakt een belangrijk onderdeel uit van je dagelijks leven. Echter, de hoeveelheid zitten is de tolerantie van jouw menselijk lichaam voorbij gegaan. Soms zitten we wel 12 uur per dag. Hierdoor zijn veel spieren in je lichaam verkort waardoor nek- en rugklachten het gevolg zijn. Zitten wordt ook wel het “nieuwe roken” genoemd.  Met behulp van ons unieke flexibiliteitsconcept voorkomen en verhelpen wij deze klachten. Samen gaan we voor een optimale bewegingsvrijheid.

Zone 3: 

Ons professionele team helpt jou constant om resultaten te verbeteren. Dat doen ze niet op basis van onderbuik gevoel, maar met behulp van hun eigen kennis en de data die we verzamelen vanuit de software van de toestellen. Alle data is gekoppeld aan jouw eigen Fitzone polsband en je Fitzone app. Dit alles is inzichtelijk voor jou en de coaches. Periodieke evaluaties doen we binnen een ongedwongen sfeer, maar wel met een persoonlijk doel.

Naast kracht en mobiliteit gaan we ook aan de slag met je conditie. Aan de hand van een VO2-max test ga je trainen om je conditie te verbeteren.

Fitzone wil graag een ongedwongen sfeer creëren waarin iedereen zich thuis voelt. ‘De drempel is het lastigste toestel bij de sportschool’. 

Zone 4:

Bij het evalueren van je resultaten ga je samen met je coach bepalen hoe je verder gaat trainen. De eerste 24 weken zitten erop en we gaan samen kijken of wat specifieker te gaan trainen. Bijvoorbeeld door met een EGYM+ programma te gaan trainen, specifiek gericht op bijvoorbeeld vetverbranding, spieropbouw, revalidatie of explosieve kracht. Sporten bij Fitzone moet een onderdeel van je dag zijn, zo krijg je regelmaat en ga je het beste je doelen bereiken. Consistentie! Zo is het ook belangrijk om voldoende eiwitten te eten, we gaan je helpen met tips over voeding en leefstijl. 

Zone 5: 

Inmiddels is het sporten en bewegen een onderdeel geworden van je dagelijkse routine. We gaan meten en wegen en de resultaten evalueren om te koers te bepalen voor de komende periode. Voor een ieder is dat anders. Je kunt natuurlijk individueel blijven trainen, maar je kunt ook eens een groepstraining uitproberen. 

Het belangrijkste is dat je je bij Fitzone thuis voelt en dat je op een laagdrempelige manier werkt aan een gezonder en fitter persoon.

Je blijft je resultaten volgen in je persoonlijke app, je trainer blijft deze resultaten ook in de gaten houden en stuurt aan de hand van deze informatie bij. 

 

Wil jij ook graag op een laagdrempelige manier werken aan je leefstijl? Kom dan bij Fitzone sporten. Wij helpen je graag om je doelen te bereiken. Je kunt een afspraak voor een intake inplannen bij onze vestiging in De Lutte of Denekamp. 


0541-241312

Of stuur een mail naar [email protected]