Bootcamp training

Binnen F!TZONE bieden we een diversiteit aan Small-Group trainingen waarbij afwisseling, persoonlijke aandacht en de mogelijkheid tot het trainen in verschillende groepen, mogelijk is. Op gebied van small-group trainingen bieden wij het MX4 concept aan.

MX4 is een functionele training. Het is een mix van groepstraining en personal training. De MX4 Small Group Training is een perfecte mogelijkheid om in groepsverband te trainen. Iedere training bestaat uit een reeks diverse oefeningen die opeenvolgend worden uitgevoerd. Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van fitnessapparatuur, maar ook van verscheidene attributen. Deze training is een goede combinatie van krachttraining, functioneel training, uithoudingsvermogen en cardio. Door de variatie aan oefeningen en het kunnen bepalen van je eigen trainingsgewicht is MX4 een toegankelijk groepsles voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, een beginner of een gevorderde, MX4 is een groepsles voor iedereen. De les wordt heerlijk afgesloten met stretchen en/of buikspieroefeningen. We houden de oefeningen dus afwisselend en effectief!

Bij de MX4 les werk je in een groep van maximaal 8 personen. Waarbij je op 4 stations 3x 60 seconden een oefening uitvoert en tussendoor 30 seconden rust hebt. De lessen van MX4 bieden we aan in 2 verschillende onderdelen:

1. MX4 Circuit –> een actieve les waar je in 45 minuten op je eigen niveau werkt aan je kracht, conditie en uithoudingsvermogen. De 30 minuten durende work-outs zijn opgebouwd aan de hand van de 4 fitnesspijlers: Cardio, Power, Strength  & Endurance. Er wordt dus gewerkt aan het verder opbouwen van functionele spierkracht, verbeteren van conditie en uithoudingsvermogen. MX4 HIIT groepen bestaan uit 4 tot maximaal 8 deelnemers.

2. MX4 Active –> Deze les is meer gericht op mobiliteit, stabiliteit, houding en conditie. Deze Small Group Training is speciaal bedoeld voor de oudere doelgroep en minder vitale mensen. Dit trainingsprogramma voor de oudere doelgroep – Active Aging – en minder vitale sporters – Active Living – bestaat uit 26 low impact work-outs van ieder 45 minuten. Bedoeld voor kleine groepen vanaf 4 tot maximaal 8 deelnemers. Naast het opbouwen van spierkracht en conditie wordt bij MX4 Active extra aandacht besteed aan het verbeteren van balans, mobiliteit en lenigheid. Daarbij wordt bij alle oefeningen de lage rug ontzien en is de gehele training erop gericht om bewegen in het dagelijkse leven te vergemakkelijken. Deelnemers staan binnen no time fitter in het leven. Hoe gezellig is het als je met dat leuke clubje 45 minuten traint en daarna nog samen een kop koffie kan drinken in ons gezellige horeca gedeelte.

Feiten en voordelen van functioneel trainen

* Vet verbranden en spiermassa opbouwen met een hoge intensiteit intervaltrainingen die een natuurlijk menselijk groeihormoon activeert

* Functionele kracht opbouwen door te trainen met lichaamsgewicht die dagelijkse activiteiten weerspiegelen.

* Cardio en daarmee je gezondheid verbeteren met full-body trainingen

* Je conditie, uithoudingsvermogen en spierkracht verbeteren met unieke, afwisselende trainingen voor je hele lichaam

* Veel persoonlijke aandacht.

* Een compleet uitgebalanceerd trainingsprogramma.

* Iedere groepstraining is weer nieuw en inspirerend.